Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Uppdatering Uppdatering om explosionen i Linköping.

Bena, Hamngatan, Drottninggatan, Linnégatan, Linköping, Östergötlands län

Det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt. Polisen har övergått från en akut initial fas till en ren utredningsfas. En mängd tips har kommit in till polisen, som värderas och följs upp. Under dagen kommer assistans från Nationella operativa avdelningen, Noa, för att delta i arbetet med att bena upp de olika spår och inriktningar som polisen arbetar med, samt dokumentera och registrera allt som ingår i utredningen. Ärenden leds av polisen i Linköping.

Avspärrningarna har minskat till den gatusträcka längs Hamngatan som är mest drabbad, det vill säga mellan Drottninggatan och Linnégatan. Polisen kommer att fortsätta arbeta på området.

Polisen tar gärna emot tips på 114 14, eller på polisen.se, klicka på länken nedan.

UPPDATERING 14.00
Det finns fortfarande ingen gripen eller misstänkt i ärendet. Under lördagen har polisen satt samman en utredningsgrupp enligt PUG (Polisens metodstöd för utredning av grova brott) tillsammans med medarbetare från Noa. Under fredagen och fram tills nu har informationsflödet till polisen varit mycket stort, i form av tips, förhör med drabbade och vittnen, och andra uppgifter. Nu behöver utredningsgruppen sammanställa och analysera materialet, samtidigt som man värderar och följer upp tips.

Bombskyddets tekniker är klara på platsen. Vilka spår som eventuellt har hittats kan polisen inte kommentera i nuläget. Eventuella spår ska analyseras och resultatet kan dröja. Det är därför fortfarande oklart vad som har exploderat.

Kriminaltekniker kommer att fortsätta med teknisk undersökning på platsen. Det är ett stort område som ska sökas av och arbetet lär pågå under helgen.

Det är fortfarande oklart när avspärrningarna kan hävas. När polisen är klar behöver området saneras, och berörda fastighetsbolag behöver kontrollera husens skick.

UPPDATERING 17:30

Polisens presstalesperson avslutar nu sin tjänstgöring för dagen och är åter i tjänst imorgon. Under eftermiddagen har inga nya väsäntliga uppgifter framkommit i utredningen. Det intensiva utredningsarbetet fortsätter. Om det framkommer uppgifter att förmedla kring explossionen i Linköping kommer det att publiceras.

Texten kommer att uppdateras när det finns ny väsentlig information att förmedla.

Mest läst av andra