Karta som med röd fyrkant ramar in Trädgårdstorget, Nygatan, Lilla Torget, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Polisen har under dagen arbetat med den brand som bröt ut i en valstuga på Trädgårdstorget i Linköping, natten till tisdagen.

Trädgårdstorget, Nygatan, Lilla Torget, Linköping, Östergötlands län

Larmet kom vid 01.50. Polisen misstänker att branden var anlagd och har inlett en förundersökning om skadegörelse genom brand.

Polisen ser allvarligt på det inträffade. Brott som kan kopplas till den pågående valrörelsen har prioritet inom Polismyndigheten och ska utredas skyndsamt.

I nuläget är ingen gripen för branden. Under morgonen spärrades valstugan av för teknisk undersökning. Avspärrningen hävdes under dagen. Polisen har också undersökt om det finns övervakningskameror i området som kan ha bilder på det inträffade.

Vittnen som polisen har pratat med har sett en person lämna Trädgårdstorget i samband med att branden startade. Personen rörde sig mot Nygatan och ner mot Lilla torget, eventuellt på en cykel. Polisen har varit i kontakt med flera vittnen, men önskar ytterligare vittnesuppgifter. Det kan handla om personer som har setts i centrala Linköping strax före och strax efter branden vid klockan 01.50. Låt polisen avgöra om uppgiften är intressant eller inte. Den som har information bör ringa 114 14.

Kontakt för media: polisens presstalesperson Björn Öberg, 010-56 656 38

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra