Annons

Uppdatering – Uppdatering av utredningen kring de misstänkta dubbelmorden i Mantorp.

Mantorp, Mjölby, Östergötlands län

Polisens utredningsorganisation för Mantorpsmorden har arbetat under helgen med samma inriktning som de första dagarna efter att brotten upptäcktes. Utredningen har nu bedrivits i en vecka och befinner sig fortfarande i ett inledningsskede.

Inriktningen består i huvudsak av en omfattande informationsinhämtning med hjälp av förhör och olika former av bevissäkring. Inriktningen på utredningsarbetet kvarstår den närmaste tiden, vilket betyder att det är många förhör kvar att hålla och även att det återstår mycket arbete med bevissäkringen och då speciellt den kriminaltekniska undersökningen. Antalet hållna förhör hittills närmar sig nu trehundra.

När det gäller mer konkreta frågor kring olika typer av kontroller och åtgärder som polisen nu genomför kommer informationen kring dessa att vara mycket sparsam beroende på att dessa är en del i det utredningsoperativa arbetet och därmed är det inte lämpligt att kommentera enskilda åtgärder eftersom det skulle kunna påverka den kommande utredningen.

Det finns idag ingen misstänkt person i utredningen.

Polisens presskontakt under dagen: Thomas Agnevik 010-56 65 007

 

Polisen Östergötland

Annons