Karta som med röd fyrkant ramar in Länken, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Uppdatering av sökinsatsen efter försvunnen person.

Länken, Östergötlands län

09.40 polisen har nu återupptagit sökinsatsen med full styrka efter den försvunne mannen i 20-årsåldern som tidigare har rapporterats om, se länken. Polisens resurser består i huvudsak av hundpatruller och utöver det ledningsresurs för ledning av insatsen.

Polisen kommer på grund av tekniska problem inte att använda polishelikopter i sökandet idag.

Försvarsmakten deltar fortfarande i sökinsatsen.

Polisen har under gårdagen fått in tips från allmänheten vilket polisen är mycket tacksam för. När polisen får in tips riktas delar av sökinsatsen till det område tipset gäller för att om möjligt få framgång i polisens strävanden att hitta den försvunne 20-åringen.

Polisen är fortfarande, och så länge sökinsatsen pågår, angelägen om att få in ytterligare tips från allmänheten. Tipsa polisen på 114 14 (begär att få bli kopplad till RLC Öst) eller i brådskande fall 112.

13.15 polisens räddningsledare har nu fattat beslut om att avsluta räddningstjänsten, (som har bedrivits med stöd av lagen om skydd mot olyckor, LSO).

Beslutet att avsluta räddningstjänst grundar sig på en bedömning som polisen gör att det inte längre finns någon möjlighet att hitta den försvunne 20-åringen vid liv i sökområdet. Om han har tagit sig ut från sökområdet så är det sannolikt inte fara för hans liv.

Det här innebär att Försvarsmakten inte längre kommer att biträda polisen, men det betyder inte att efterforskningarna kommer att upphöra. Polisen kommer att fortsätta att söka men under andra former och med delvis andra metoder. Polisen kommer också i fortsättningen att ta emot hjälp från frivilligorganisationer.

Polisen tar även i fortsättningen gärna emot allmänhetens hjälp i form av tips. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se.

Mest läst av andra