Om brottsplatskartan.se

Brottsplatskartan är en sajt och appar som visar var brott i Sverige har skett. Typ som en poliskarta eller brottskarta.

Polisen själva har en sajt där dom skriver om vilka händelser som skett, men Polisens webbplats saknas en del funktioner, som vi här på Brottsplatskartan försökt fixa till. T.ex.:

  • Permalänkar till brott och händelser som inte försvinner (hos Polisen så slutar en länk till en händelser att fungera efter en vecka ungefär)
  • Platsen för en händelse visas på en karta (på Polisens webbsida så står det bara en adress eller område, men ingen länk till karta eller liknande)
  • Möjlighet att visa saker "nära mig" genom att använda GPS:en på en mobiltelefon (Polisen har ingen liknande funktion alls)

Om händelserna och deras position på kartan

Informationen om de händelser som visas på webbplatserna hämtas från Polisens webbplats.

Platsen för varje händelse är skapad automatiskt och det kan därför förekomma fel.

Kontakta brottsplatskartan

Har du frågor om webbplatsen eller av annan anledning vill komma i kontakt med oss så nås vi via Twitter på https://twitter.com/brottsplatser, via Facebook på https://www.facebook.com/Brottsplatskartan/ eller via e-post på kontakt@brottsplatskartan.se. Vänligen observera att vi inte kan svara på frågor om Polisens arbete eller om de händelser som presenteras här på sajten.

Om tjänstens skapare

Brottsplatskartans grundare är den kartintresserad webbutvecklaren Pär Thernström.

Utöver Brottsplatskartan så har han även grundat Text TV-sajten texttv.nu (med tillhörande appar för Ios och Android).

Han är även skapare av pluginen Simple History till WordPress, som på en snyggt sätt visar vilka ändringar som användarna på en WordPress-webbplats gör. Använder du WordPress borde du installera den bums!

Kartorna

Kartbilderna kommer från OpenMapTiles: © OpenMapTiles © OpenStreetMap contributors.