Nyhet: Sverigekartan – karta med händelser från hela Sverige!

Annons

Arbetsplatsolycka Arbetsplatsolycka vid postterminal.

Borggatan, Terminalen, Malmö, Skåne län

Två personer som arbetar vid postterminalen vid Borrgatan i Malmö har åkt till sjukhus efter att ha känt smärta i händerna. Polisens nationella bombgrupp och sakkunnig inom CBRNE (förkortning av kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen) är beordrade för att vidta de åtgärder som krävs för att ta reda på vad som kan ha orsakat skadan.

Den post som under natten har hanterats vid terminalen är stoppad och kommer inte att lämnas ut till brevbärare tillsvidare.

Informationen uppdaters fortlöpande.

07:44 Polisens nationella bombgrupp har resurser för att identifiera ämnen som kan ha orsaka den smärta/skada som de två personerna känt. I nuläget finns inga uppgifter om att fler personer ska ha drabbats.

09:00 Polisens sakkunnig inom CBRNE är på plats. Arbetsplatsen där de två personerna ska ha befunnit sig vid kontrolleras samt att deras arbetshandskar omhändertas för vidare undersökning.

Förtydligande: Det är postterminalen på Borrgatan i Malmö som är plats för den aktuella händelsen.

11:14 Vid frågor angående den pågående händelsen postterminalen i Malmö hänvisas media till Ewa-Gun Westford, tfn 070-547 18 57.

16.20 Insatsen vid postterminalen på borrgatan i Malmö är ännu inte avslutad. Underökningar på platsen har resulterat i en graf med ett lågt indikeringsvärde. Denna har skickats till totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, för vidare bedömning och material har också skickats till nationellt forensiskt centrum, NFC, för vidare analys. Polisinsatsen kommer att fortsätta till de undersökningar som kan göras på platsen är avslutade. Det finns för närvarande ingen prognos för när detta beräknas vara slutfört.

Polisen har inlett en brottsutredning under rubriceringen framkallande av fara för annan.

De två drabbade personerna har skrivits ut från sjukhuset.

För närvarande finns ingen ytterligare information att lämna i ärendet.

Mest läst

Mord/dråp Mord i Uppsala

Uppsala, Uppsala län

Klockan 23:00 inkom flera samtal till RLC Mitt med anledning av skottlossning i Slavsta i Uppsala. E...
Annons