Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Brand Brand i byggnad.

Brogatan, Hässleholm, Skåne län

Polis, räddningstjänst och ambulans befinner sig på Brogatan i Hässleholm med anledning av en brand.

Enligt initiala uppgifter brinner det i en industribyggnad intill järnvägen. Trafikstopp råder i tågtrafiken för att polis och räddningstjänst ska kunna arbeta fritt på platsen.

18.12 Platsen är avspärrad. Enligt uppgift från platsen brinner det i en byggnad samt i en container. Räddningstjänsten arbetar med släckning. Polis har evakuerat en närliggande gym.

Rättelse till tidigare uppgift: Den brinnande byggnaden uppges vara på Götagatan, inte Brogatan.

19.52 Polis biträder med evakuering utav ett passagerartåg som står på järnvägen i anslutning till RV23. Enligt initiala uppgifter rör det sig om cirka 350 passagerare som skall evakueras. Järnvägsbolagen har sedan enligt uppgift anordnat bussar för vidare transport utav de evakuerade personerna.

20.17  Den byggnad som brunnit är helt nedbrunnen och ägs enligt uppgift av kommunen. Enligt kommunen ska byggnaden vanligtvis ha använts som en lagerlokal, men för tillfället har byggnaden stått tom.

Polisen misstänker att branden är anlagd, händelsen rubriceras grov mordbrand.

Inga inrapporterade personskador. Ingen frihetsberövad för närvarande.

21.30 Evakueringen av tåget är genomförd. Polisen är klara på RV23.

21.59 Polisen har lämnat platsen. Räddningstjänsten var kvar och arbetade när polisen lämnade. Avspärrningen kring brandplatsen kvarstår. En anmälan om grov mordbrand upprättas.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra