Karta som med röd fyrkant ramar in Persgatan, Helsingborg, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Persgatan. Brand i byggnad.

Persgatan, Helsingborg, Skåne län

Polis skickas till Persgatan, dit räddningstjänst och ambulanssjukvård larmats med anledning av rökutveckling från lägenhet i flerfamiljshus.

Räddningstjänsten har undsatt en person från aktuell lägenhet. Personen är förd till sjukhus med ambulans. Polisen har ingen information om skadeläget, i denna del hänvisas till sjukvårdens skadelägesinformation.

Händelsen hanteras primärt som en räddningsinsats, som leds av räddningstjänsten. Polisens främsta uppgift är inledningsvis att biträda räddningstjänsten i dess arbete, därefter att utreda om brott i sammanhanget kan misstänkas.

Uppdatering kl. 21.20: Den skadade personen är en kvinna som just nu är oidentifierad. Kvinnan har enligt Region Skåne ”livshotande skador”. För mer information, se Regions Skånes skadelägesinformation via bifogad länk.

Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra