Karta som visar ungefär var händelsen Brand: Brand i lägenhet, Skaragatan. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand i lägenhet, Skaragatan.

Skaragatan, Helsingborg, Skåne län

Polis, ambulans och räddningstjänst åker till Skaragatan med anledning av brand i lägenhet. Branden uppges ha startat i en säng och en man i 25-årsåldern grips utanför byggnaden misstänkt för grov mordbrand. Detta då brandplatsen är i ett flerfamiljshus med många boende, beläget i ett tätbebyggt område. 

Branden skall dock vara av mindre karaktär, men har orsakat stor rökutveckling. 

Två poliser får åka ambulans till sjukhus för kontroll efter att ha andats in en del rök i samband med initialt räddningsarbete i trapphuset. 

Uppdatering: Först på plats är en polispatrull som tar sig in i trapphuset för att evakuera och att försöka släcka, men får ta sig ut ur lägenheten då de inte får kontroll på branden. Det kommer därefter till deras kännedom att det finns en rullstolsbunden kvinna på femte plan som inte kan ta sig ut. De anträffar henne och bär henne ned för de fem rökfyllda trapporna. Då kvinnan har satts i säkerhet utanför huset har räddningstjänst anlänt till platsen. 

Poliserna mår efter omständigheterna bra. 

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra