Karta som med röd fyrkant ramar in Ovesholm, Nöbbelöv, Kristianstad, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Två bränder söder om Kristianstad.

Ovesholm, Nöbbelöv, Kristianstad, Skåne län

Inom loppet av mindre än en timme har räddningstjänst och polis larmats till två fullt utvecklade bränder söder om Kristianstad. Den ena är utanför Ovesholm och där är det en stallbyggnad som brinner. Enligt uppgift skall alla djur vara ute. Den andra ligger knappt 4 km söderut vid Nöbbelöv och där är det en större ladugård som brinner. Det finns i nuläget inga uppgifter om djur där. Inga personer skall vara skadade.

Räddningstjänst och polis arbetar på båda platserna och kraftsamlar just nu på att det inte skall sprida sig till övriga byggnader. Det går i nuläget inte att säga om det är något samband mellan mellan de båda bränderna bortsett från det korta avståndet. 

Texten uppdateras.

Uppdatering: Polisen har upprättat två anmälan om mordbrand. Tekniska undersökningar kommer att genomföras då brandplatserna svalnat och säkrats.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra