Karta som med röd fyrkant ramar in Rosengård, Von Lingens Väg, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Hög smäll från polishuset, Rosengård.

Rosengård, Von Lingens Väg, Malmö, Skåne län

Flera uppringare till regionledningscentralen Syd larmar om en hög smäll, som hörts i området från Von Lingens väg i Rosengård, troligen från Polisstationen på platsen.  Larm kommer samtidigt från Polisstationen på Von Lingens väg, att någon form av explosivt föremål detonerat på gården till polishuset.

21:19 Detonationen ska inte medfört några personskador, men enligt initiala uppgifter ska bilar skadats. Platsen är avspärrad, och polisens bombtekniker är på väg till platsen.

21:55 Polisens bombgrupp är nu på plats.

22:13 Polisområdeschef Stefan Sinteus har under kvällen varit på plats på polisstationen i Rosengård för att prata med medarbetarna och se över skadorna som orsakats av detonationen. Tekniker är på plats för att genomföra brottsplatsundersökning.  

23:03 I den utredningsinsats som pågått i samband med händelsen är två män i 20-års åldern gripna. Händelsen rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse. I samband med detonationen har parkerade privata bilar tillhörande poliser skadats. Fasaden till polishuset ska ha fått splitterskador. Dådet är direkt riktad mot Polisen och dess verksamhet. 

Polisen är angelägen om att få in tips och iakttagelser gjorda i området vid tidpunkten för detonationen. Dessa kan tacksamt lämnas via Polisens växel 114 14.  

Polisens bombtekniker arbetar fortsatt på platsen.

00:38 Artikel med uttalande ar regionpolischef Carina Persson publicerad
Fullständigt oacceptabelt angrepp mot polisen

01:40 Avspärrningarna vid Polisstationen i Rosengård är hävda.  

04:45 De två män som greps har efter beslut av åklagare blivit anhållna. Brottsrubriceringen är i nuläget allmänfarlig ödeläggelse. Händelsen har bedömts som en särskild händelse och polisen har gått i stabsläge i syfte att kunna kraftsamla alla tillgängliga resuser i regionen. // Magnus Lefèvre, vakthavande befäl   

10.15 Under Malmöpolisens pressträff klockan 10.15 kommer en information om sprängningen.

Regionpolismästare Carina Persson, polisområdeschef Stefan Sinteús och lokalpolisområdeschef för Malmö Söder, Erik Jansåker kommer att deltaga på pressträffen.  

Polisen Skåne

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra