Karta som med röd fyrkant ramar in Sallerupsvägen, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Sallerupsvägen, Skadad polisbil utanför polishus.

Sallerupsvägen, Malmö, Skåne län

En polisbil som stod parkerad utanför ett polishus på Sallerupsvägen i Malmö utsattes för någon form av explosion. Det är stora skador på polisbilen. Ett större område runt polisbilen är avspärrat och kriminaltekniker och personal från det nationella Bombskyddet är beställda till platsen. Ingen person ska vara skadad.

Polisen letar efter en gärningsman som ska ha setts springa från platsen. I nuläget finns det ingen ytterligare information.

Uppdatering:

20.50 Två män, födda 1991 och 1995, är gripna i anslutning till brottsplatsen. De är i nuläget misstänkta för inblandning i sprängningen mot polisbilen.

Utredningsarbetet fortsätter med bland annat husrannsakningar, förhör med vittnen och genomgång av övervakningsfilm.

21.15 Brottet är rubricerat som allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering:

Polisen önskar kontakt med personer som har befunnit sig i anslutning till brottsplatsen i samband med explosionen. Det gäller iakttagelser gjorda kring den polisbil som skadades, samt om man har sett någon person eller några personer lämna platsen efter explosionen.  

Polisen kontaktas via 114 14.

Uppdatering kl 03:00: Avspärrningarna är hävda vid kl 01:30. Efter att ha hört vittne och de gripna gärningsmännen har åklagaren beslutat att anhålla en person misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Den andra som greps har efter förhör och andra utredningsåtgärder blivit frigiven och kommer med stor sannolikhet avskrivas som misstänkt.  

I nuläget är det oklart hur mannens inblandning i ärendet kommer fortgå eftersom denne befunnit sig mycket nära brottsplatsen.

Magnus Lefèvre, vakthavande befäl 

 

Polisen Skåne

Händelsen i media

Mest läst av andra