Karta som med röd fyrkant ramar in Verkstadsgatan, Viaduktgatan, Kungsgatan, Götgatan, Finjagatan, Hässleholm, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Okänt föremål kontrolleras, Verkstadsgatan.

Verkstadsgatan, Viaduktgatan, Kungsgatan, Götgatan, Finjagatan, Hässleholm, Skåne län

Polis finns på plats på Verkstadsgatan i centrala Hässleholm gällande kontroll av ett okänt föremål som upptäckts på marken intill en personbil utomhus. Det går inte för patrullen att fastställa att föremålet är ofarligt och platsen spärras av. Avspärrningen avser ett avstånd på ca 100 meter vilket även berör Viaduktgatan och Kungsgatan. Polis spärrar av i höjd med rondellen på Viaduktgatan/Götgatan samt kosningen Viaduktgatan/Finjagatan. Även bombskyddet är på väg.

11.30: För närvarande arbetar polisen främst med att hålla avpärrning och invänta bombskyddet.

11.45: Räddningstjänst och ambulans är även budade till platsen.

12.10: Samtliga lägenheter i fastigheterna runt bilen kommer att utrymmas av polis. I nuläget är det oklart exakt hur många lägenheter och personer som berörs.

12.14: Bombskyddet har anlänt till platsen.

12.24: Polis påbörjar dörrknackning.

13.00: Samtliga lägenheter är utrymda alt. informerade om att stanna inne och hålla sig borta från fönster. Bombskyddet kommer strax att inleda hantering av föremålet.

13.10: Bombskyddet har förverkat föremålet på platsen genom bekjuta det med vattenskott. Själva föremålet detonerade inte.

13.42: Kontroll av föremålet pågår fortfarande. Avspärrningarna kvarstår ännu.

14.32: Bombskyddet har undersökt föremålet med robot. Avspärrningen har ännu inte hävts.

16.13: Nationella bombskyddet har avvecklat sitt arbete, kriminaltekniskt arbete pågår.

En del avspärrningar är hävda men andra består tills vidare. Området Verktygsgatan-Viaduktgatan samt Viaduktgatan-Kungsgatan är fortsatt avspärrat.

Händelsen har i nuläget ingen preciserad brottsrubricering.

16.32: Samtliga avspärrningar är hävda, Polisens arbete på platsen är avslutat.

Polisen upprättar anmälan om försök till mord. Polisen kan av förundersökningsskäl inte lämna några detaljer om ärendet just nu.

16.45: Samtliga evakuerade personer kan återvända till sina hem.

Mest läst av andra