Karta som med röd fyrkant ramar in Tryckerigatan, Västra Fridhemsgatan, Helsingborg, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Misstänkt farligt föremål, Tryckerigatan.

Tryckerigatan, Västra Fridhemsgatan, Helsingborg, Skåne län

Polis skickas till Tryckerigatan för kontroll av ett föremål, som möjligtvis kan vara ett farligt sådant. Polispatrull på plats dokumenterar föremålet, och efter bedömning har nationella bombskyddet nu budats till platsen. Föremålet finns utomhus, vid en park mellan Tryckerigatan och Västra Fridhemsgatan. Området är för närvarande avspärrat, och kommer så att vara fram tills att bombteknikerna arbetat klart på platsen.

14.38 Bombtekniker är på platsen, och arbete pågår.

14.41 Arbetet är klart på plats, och avspärrningen kommer att hävas.

14.50 Föremålet har varit en attrapp, och således inget farligt föremål. Föremålet har skickats till en person via post, som därefter larmade polis. Föremålet flyttades av polis på plats till ett säkrare ställe, i väntan på att bombgruppen skulle anlända. Händelsen rubriceras initialt som grovt olaga hot. Det finns ingen misstänkt.

17.30 En anmälan om grovt olaga hot är upptagen. Polisen har hållit förhör och undersökt föremålet som liknar en skarp sprängladdning. Föremålet är taget i beslag. Personen som har fått paketet skickat till sig är en kvinna i 55-års åldern. Ingen är gripen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra