Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Farligt föremål, misstänkt Misstänkt farligt föremål i centrala Malmö.

Norra Vallgatan, Hamngatan, Malmö, Skåne län

Ett område är avspärrat i centrala Malmö vid korsningen Norra Vallgatan/ Hamngatan. Ett misstänkt farligt föremål har anträffats och platsen är avspärrad i avvaktan på bedömning från polisens nationella bombskydd. Texten uppdateras.

Uppdatering, platsen kommer att vara avspärrad tills dess att nationella bombskyddet undersökt föremålet på plats. Texten uppdateras.

07.00 Det är fortfarande avspärrat på vägarna runt infarten till Stortorget. Både bussar och bilar berörs av avspärrningen.

Polisens nationella bombskydd har påbörjat arbetet med att identifiera föremålet.

07.05 Bussar leds om till att köra på norra sidan av Malmö C.

07.44 Föremålet är bedömt som ofarligt. Föremålet är taget i beslag för en teknisk undersökning. Den större avspärrningen är hävd och en mindre avspärrning kring anträffadeplatsen är kvar.

07.48 Samtliga avspärrningar är hävda och trafiken flyter på som vanligt.

Sammanfattning

08.20 Föremålet upptäcktes i samband med att en polispatrull kontrollerade en person på Norra Vallgatan. Föremålet som personen, en man, bar med sig bedömdes kunna vara farligt och ett större område spärrades av.

Polisens nationella Bombskydd säkrade föremålet och föremålet visade sig vara ofarligt. Föremålet är taget i beslag för en teknisk undersökning och det finns misstankar om att föremålet är ägnat att se farligt ut.

Mannen som kontrollerades är i 40-års åldern och han är gripen. I nuläget är det inte klart vilket eller vilka brott mannen kan misstänkas för.

08.55 Mannen är misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra