Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Farligt föremål, misstänkt Misstänkt farligt föremål, Malmö.

Amiralsgatan, Malmö, Skåne län

Polisen får in samtal om ett misstänkt farligt föremål utanför en fastighet på Amiralsgatan. Polisen åker till platsen och spärrar av delar av Amiralsgatan. Nationella bombskyddet är på väg till platsen för att undersöka föremålet.

Uppdatering 10:08

Även Föreningsgatan mellan Amiralsgatan och Kommendörsgatan spärras av.

10:19

I nuläget är det avspärrat Kommendörsgatan i öst, Föreningsgatan i söder och Gustav Möllers gata västerut samt Drottninggatan norrut. Nationella bomskyddet kommer att påbörja arbetet med att identifiera föremålet.

10:49

Nationella bomskyddet har påbörjat arbetet med att undersöka föremålet. Avspärrningen utökas på Föreningsgatan söderut mot Bergsgatan.

11:19

Arbetet med att undersöka föremålet pågår. Nationella bombskyddet jobbar bland annat med hjälp av en robot.

11:32

Det misstänkt farliga föremålet är säkrat och transporteras bort från platsen för vidare undersökning. Tekniker arbetar på platsen för att samla in eventuella spår. Avspärrningar består tills teknikerna är klara.

12:20

Teknikerna är klara på platsen och avspärningarna är hävda.

16:05

Polisen rubricerar händelsen i nuläget som försök till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen utgår från att föremålet är farligt och hade kunnat orsaka skada. Arbetet med att analysera föremålet fortsätter för att kunna fastslå vad det rör sig om för typ av föremål.

Polisen söker vittnen till händelsen. Har du sett eller hört något kan du kontakta polisen på telefon 114 14.

Mest läst av andra