Karta som med röd fyrkant ramar in Lövestad, Sjöbo, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Polisen söker efter en försvunnen man, Lövestad.

Lövestad, Sjöbo, Skåne län

Strax efter 17.00 igår fick Polisens ledningscentral larm om en försvunnen person. Det gällde en man som inte synts till sedan igår morse.

Mannen uppges ha svårt att orientera sig och kan uppträda förvirrat. Polis har under kvällen och natten sökt av Lövestad med omnejd samt andra platser som mannen tros kan ha tagit sig till.

Sökandet fortsätter under morgonen och kommer initialt att koncentreras till Lövestad med omnejd.

Mannen är i 80-års åldern, cirka 180 cm lång och var vid försvinnandet iklädd en mörkblå jacka och kängor.

Har du sett mannen? hör av dig till oss på 114 14 och be att få tala med polisens ledningscentral i syd. Om du tror dig se mannen just nu, ring 112 och be att få tala med Polisen gällande en försvunnen person i Lövestad.

Allmänhet som bor i Lövestad med omnejd uppmanas kontrollera sina trädgårdar, uthus och liknande utrymmen för att se om mannen sökt sig dit.

08.16 Det finns anledning att misstänka att mannen kan ha rest med allmänna kommunikationsmedel såsom buss eller liknande. Iakttagelser från andra delar av länet är därför också av intresse för Polisen. Sökandet fortsätter med ett flertal polispatruller, polisens hundförare samt ryttare.

09.39 Polisen går ut med bild på den försvunne mannen. Se nedan länk för att hitta bilden på Polisens i Österlens Facebooksida.

Polishelikoptern har anslutit till sökinsatsen.

Uppdatering kl. 10.37: Händelsenotisen är kompletterad med bild på personen ärendet avser.

Uppdatering kl. 11.54: Mannen är anträffad utomhus av allmänhet och är förd till sjukhus med ambulans.

Polisen misstänker i sammanhanget inget brott.

Polisen vill rikta ett stort tack till allmänheten för dess engagemang genom uppgifter om iakttagelser av mannen och andra tips.

Fotot på mannen raderas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra