Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Inbrott, försök Person sprejad med pepparspej vid inbrottsförsök, Flygelvägen.

Flygelvägen, Lund, Skåne län

En man ska ha försökt bryta sig in i en bostad på Flygelvägen vid 13-tiden idag. Mannen ska ha varit på väg att bryta upp ett fönster när han blev upptäckt. I samband med detta ska den boende på adressen blivit pepparspejad av den misstänkte. Mannen, som inte fick med sig något gods, lämnade platsen till fots och försvann i riktning mot ett soprum. Han ska även ha varit utrustad med en kofot.

Flera polispatruller, inklusive hundförare, skickas till adressen. Den misstänkte har dock ännu inte anträffats. Han beskrivs av målsägande som en person med smal kroppsbyggnad, afrikanskt utseende och svart jacka. Mannen ska ha varit maskerad och haft en keps på sig. Polisen tar tacksamt emot eventuella iakttagelser eller tips kring händelsen på 114 14.

Anmälan om misshandel och försök till grov stöld är upprättad.

UPPDATERING: I förhör med målsägande framgår det att den misstänkte mannen är mörkhyad med ett "sydeuropeiskt" utseende och inte "afrikanskt" som enligt de inledande uppgifterna. Mannen ska vara cirka 180 centimeter lång och i 30-årsåldern. Hans keps ska ha varit mörkblå och maskeringen ska ha varit en halsduk över näsan.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra