Karta som med röd fyrkant ramar in Vintergatan, Ödmanssonsgatan, Sommargatan, Landskrona, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon Utåtagerande man, Vintergatan.

Vintergatan, Ödmanssonsgatan, Sommargatan, Landskrona, Skåne län

Larm inkommer om en utåtagerande man som befinner sig i området kring Ödmanssonsgatan. I samband med ingripande mot mannen skjuter patrullen varningsskott då mannen gör utfall med kniv. När mannen fortsätter göra utfall mot patrullen avlossas verkanseld mot mannen som blir träffad. Ambulans budas och gripandeplatsen, korsningen Vintergatan/Sommargatan, spärras av.

Skadeläget för mannen är oklart men ingen rapport finns om att han skall vara livshotande skadad inledningsvis. Han förs med ambulans till sjukhus.

Händelsen kommer att utredas internt, enligt rutin när polis tvingas använda sitt tjänstevapen.

Uppdatering kl. 15.55: En man i 50-årsåldern har skottskador i ena benet, efter att polis skjutit verkanseld mot honom i samband med ingripandet. Mannens skador betraktas i nuläget som ej livshotande och han vårdas på sjukhus under polisbevakning.

Vid polisingripandet avlossades ett eller flera varningsskott och när dessa inte fick avsedd effekt, avlossades verkanseld mot mannen som träffades med ett skott in ena benet. I skeendet fick en polishund allvarliga skador efter att mannen skurit eller huggit hunden med kniv. Polishunden vårdas nu på djursjukhus, utgången är just nu oviss.

För att utföra kriminalteknisk undersökning, har Polisen spärrat av delar av Vintergatan i närheten av korsningen till Sommargatan. Polishelikopter har varit behjälplig med fotodokumentation i arbetet.

Mannen är gripen misstänkt för försök till grov misshandel (av polisman/polismän) alternativt grovt olaga hot samt djurplågeri. Brottrubriceringarna kan komma att ändras med hänsyn till det slutliga händelseförloppet. Eventuellt kan ytterligare brottsmisstankar tillkomma.

En åklagare vid Riksenheten för polismål har rutinmässigt inlett förundersökning i syfte att utreda händelseförloppet och polisernas agerande. Denna förundersökning har i nuläget ingen preciserad brottsrubricering.

Uppdatering kl. 21.35: Polishunden har under eftermiddag och kväll opererats för sina skador. Hunden mår under omständigheterna väl och förväntas just nu överleva.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra