Karta som med röd fyrkant ramar in Klagshamn, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon Falsklarm, Klagshamn

Klagshamn, Malmö, Skåne län

Strax efter 08 inkom ett samtal till polisens ledningscentral från en person som påstod att det var en pågående hotfull situation på en skola i Klagshamn.

När operatören på ledningscentralen försökte att intervjua uppringaren närmre avslutade personen samtalet. Därefter har det ej gått att få kontakt med personen på telefon igen.

Inringaren bedömdes som oseriös, men ett flertal polispatruller beordrades till platsen för att genomföra en kontroll. Även ambulans tillkallades för att det var oklart om det kunde finnas någon skadad person på platsen.

En grundlig kontroll av den aktuella skolan genomfördes. Även ytterligare en skola i närområdet genomsöktes för att utesluta att det fanns någon sanning i larmsamtalet.

Inget tecken på någon hotfull situation hittades.

En minderårig elev som befann sig på den aktuella skolan kontrollerades närmre och är nu misstänkt för att ha ringt in falsklarmet.

Polisen är klara på platsen. Anmälan upprättas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra