Karta som med röd fyrkant ramar in Bökeberg, Holmeja, Sjödiken, Svedala, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Kontroll person/fordon LV 108, i höjd med Bökeberg. Polisinsats pågår i samband med ett fordonsstopp.

Bökeberg, Holmeja, Sjödiken, Svedala, Skåne län

Polisen har med anledning av en pågående polisinsats spärrat av en sträcka på lv 108 mellan Holmeja och Sjödiken. Polisen har stoppat en bil som har försökt att köra ifrån polisen. Polisens helikopter är involverade i polisinsatsen. 

Uppdatering:

19.45 TIdigare under kvällen inkom ett misshandelsärende i Ystad. En bil med misstänkta personer lämnade Ystad och när polisen skulle kontrollera den misstänkta bilen i närheten av Sturup, valde föraren att försöka köra ifrån polisen. Det blev stopp i höjd med Bökeberg och två män kunde gripas på platsen.

Det finns misstankar om att det slängdes ut föremål från den misstänkta bilen under färden och därför gör polisen ett grundligt sök med både hundpatrull och helikopter. 

Det är i nuläget inte fastställt vilka brottsrubriceringar som är aktuella i ärendet.

21.50 Polisen är klar med sin sökinsats vid lv 108. Nu pågår ett omfattande utredningsarbete med anmälningsupptagning och förhörsarbete. Aktuella brottsrubriceringar i ärendet är inte klara än.

Sammanfattning i ärendet:

De gripna männen är 26- och 28 år gamla och de är kända av polisen sedan tidigare. Männen är misstänkta för grov misshandel och försök till människorov mot en 28-årig man i Ystad vid 18.00-tiden. Mannen skadades och fördes med ambulans till sjukhuset. Männen är även misstänkta för grovt olaga hot och vapenbrott efter att ha hotat en 61-årig man med ett pistolliknande föremål.

De misstänkta männen lämnade platsen i bil och polisen fick syn på bilen i närheten av Sturup. När bilen skulle kontrolleras valde föraren att avvika och ett kortare förföljande inleddes. Polisen fick stopp på bilen på lv 108 strax norr Svedala och de två männen kunde gripas.

Föraren är misstänkt drograttfylleri och narkotikabrott, både innehav och eget bruk. Passageraren är misstänkt för narkotikabrott, innehav och eget bruk.

I samband med eftersök av föremål som kastades ut från bilen under färden har polisen anträffat ett vapen.

Båda männen är gripna och kommer att förhöras innan en åklagare tar beslut om vidare utredningsåtgärder.

 

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.

 

Polisen Skåne

Mest läst av andra