Nyhet: Sverigekartan – karta med händelser från hela Sverige!

Annons

Mord/dråp, försök Lindängsplan. Skottlossning.

Lindängsplan, Malmö, Skåne län

Polisens regionledningscentral får flertalet samtal om misstänkt skottlossning i anslutning till Lindängsplan. Polis och ambulanssjukvård larmas till platsen.

En skadad person har förts till sjukhus i privatbil. Polisen eftersöker en eller flera gärningspersoner och använder sig bland annat av hundpatrull i sökandet.

Polisen har lokaliserat en misstänkt brottsplats och vidtar initiala utredningsåtgärder. Platsen är avspärrad och kriminaltekniker är begärda dit.

Polisen är på plats SUS Malmö akutmottagning för att vidta utredningsåtgärder samt för att säkerställa att sjukvårdens verksamhet kan fortgå utan störningar.

Uppdatering kl. 23.45: Vapenhund med förare är på den misstänkta brottsplatsen och har inlett sitt arbete med att eftersöka spår efter skjutvapen. Utredningspersonal från polisområde Malmös grova brott-avdelning är inkallade. Polisen fortsätter utredningsåtgärder i området runt den misstänkta brottsplatsen, bland annat genom så kallad dörrknackning.

Uppdatering 2018-06-22 kl. 00.50: En 24-årig man är avliden. Anhöriga är underrättade.

Akutmottagningen på SUS Malmö har varit avspärrad men denna är nu hävd.

Polisen region Syd har fattat beslut om särskild händelse. Den särskilda händelsen hanteras separat från övrig verksamhet och leds av en särskilt utsedd chef, som har en stab till sitt förfogande.

Uppdatering kl. 00.54: Händelsetypen är ändrad från ”mord-/dråpförsök” till ”mord/dråp”.

Uppdatering:

03.05 Avspärrningen är hävda på brottsplatsen och kriminalteknikerna är klara med det initiala arbetet. Det har skett dörrknackning i anslutning till brottsplatsen. 

Under morgonen kommer polispersonal att finnas på plats i området i trygghetsskapande syfte. Polisen önskar att få in uppgifter om man har sett eller hört någonting i samband med händelsen. Det går bra att ta kontakt med någon polisman på plats eller att ringa 114 14.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst

Mord/dråp Mord i Uppsala

Uppsala, Uppsala län

Klockan 23:00 inkom flera samtal till RLC Mitt med anledning av skottlossning i Slavsta i Uppsala. E...
Annons