Karta som med röd fyrkant ramar in Norra Industrigatan, Hässleholm, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Ordningslagen Polis upplöste bilträff, Norra Industrigatan.

Norra Industrigatan, Hässleholm, Skåne län

Omkring 400-500 bilar samlades under natten på en parkeringsplats på Norra Industrigatan. Ett stort antal personer ska ha stökat på platsen, skjutit raketer och kört vårdslöst. Flera polispatruller skickas till området och konstaterar också att berusningsgraden bland personerna på platsen är hög. Beslut tas om att bilträffen ska klassas som en offentlig tillställning och patrullerna får rätt att upplösa den. Samtliga personer avvisas från platsen och området spärras av enligt PL 24 §. Avvisningen uppges ha gått lugnt till.

Om PL 24 §: I samband med allvarliga störningar av den allmänna ordningen eller säkerheten får Polismyndigheten, om det är nödvändigt för att ordningen eller säkerheten ska kunna upprätthållas, förbjuda tillträde till ett visst område eller utrymme. Detsamma gäller om det finns risk för sådana störningar.

Mest läst av andra