Övrigt Information om händelsen i Kristianstad.

Kristianstad, Skåne län

Ett larm kom in till ledningscentralen strax före kl. 11.30 i dag om ett misstänkt våldsbrott i Kristianstad.Uppgifterna handlade till en början om två män som rörde sig i lägenheter och på tak i centrala Kristianstad med någon form av tillhygge. Flera patruller började undersöka området och två män frihetsberövades. Den ene mannen visade sig vara målsägare.

Fyra personer fördes från platsen till sjukhus. En av de skadade var den misstänkte gärningsmannen. Han kunde efter kontroll tas med till polisstationen för förhör. Vid ingripandet skadades en polis lindrigt i samband med att en ruta slogs sönder.
Polisen utreder händelsen i nuläget som ett grovt våldsbrott. De avspärrningar som har funnits kring området kommer successivt att tas bort när polisens tekniker är klara med sina undersökningar. Flertalet poliser kommer att vara synliga under kvällen på olika platser i Kristianstad i trygghetsskapande syfte.

Polisen kommer att hålla en medieträff för att ge en samlad bild av dagens händelse och medierna är välkomna till Kristianstads polishus klockan 18.00.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra