Övrigt Inbjudan till pressträff den 11 november.

Carina, Rättscentrum Malmö, Malmö, Skåne län

Polisen bjuder in media till en pressträff med anledning av senaste tidens grova brott i Malmö. Polisen arbetar med all kraft mot brottsligheten i staden. 

Arbetet fokuserar på målpersoner, strategiskt geografiska områden och åtgärder för att stärka brottsuppklaringen och slå tillbaka mot den organiserade kriminaliteten som yttrar sig i mord med skjutvapen och användningen av explosiver.

- Mina tankar går till offren och deras anhöriga. Vi arbetar kraftfullt och långsiktigt mot den grova kriminaliteten och vi kommer att intensifiera vårt arbete ytterligare. Vi kommer att lägga betydande resurser på att utreda även helgens händelser för att kunna lagföra de individer som ligger bakom detta och för att förebygga ytterligare våld. Samtidigt kommer vi att ha en stor styrka poliser på Malmös gator för att öka tryggheten för medborgarna, säger Carina Persson, regionpolischef.

Region Syd har även begärt nationell förstärkning.

- Som jag sa vid pressträffen i onsdags fortsätter polisen att förstärka vårt arbete och vässa vår strategi på tre fronter. Vi gör betydande satsningar för att öka vår förmåga att motverka explosioner som vapen i konflikter.  Vi vidtar åtgärder för att öka brottsuppklaringen av skjutningar och sprängningar i kriminella miljöer. Vi vidareutveckla vår forensiska och tekniska förmåga. I linje med det kommer vi att skicka ytterligare förstärkningar till region Syd för att möta behovet av både utredande resurser och ökad tillgänglighet som komplement till den lokala polisen, säger rikspolischef Anders Thornberg.                                           

På pressträffen medverkar Carina Persson, regionpolischef och Stefan Sintéus, polisområdeschef polisområde Malmö, tillsammans med Per-Erik Ebbeståhl, trygghets- och säkerhetsdirektör Malmö Stad.

Tid: Måndag 11 november, kl 10.15
Plats: Rättscentrum, Malmö
Medtag presslegitimation.

Mest läst av andra