Karta som visar ungefär var händelsen Övrigt: Skola, Drottninggatan. Misstänkt grovt brott. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Skola, Drottninggatan. Misstänkt grovt brott.

Drottninggatan, Malmö, Skåne län

Polisen är på plats med en större resurs i en skola på Drottninggatan. Ett flertal personer är skadade och Polisen arbetar med ett misstänkt grovt brott.

Flera ambulanser är larmade till platsen via SOS Alarm.

Händelsen pågår.

Uppdatering kl. 18.32: Två personer är skadade och avförda med ambulans till sjukhus. Polisen har ingen information om skadeläget, i denna del hänvisas till sjukvården.

En person är gripen.

Polis har kontroll på situationen.

Uppdatering kl. 20.30: 

När händelsen inträffade befann sig ett 50-tal personer i skolans lokaler.

Totalt två personer skadades fysiskt i samband med händelsen. Enligt vad Polisen just nu känner till, är dessa två personer inte elever på skolan.

Polisens operativa lägesbild är att kontroll råder på platsen.

Just nu vidtas ett flertal utredningsåtgärder, bland annat omfattande avspärrningar och förhör. Kriminaltekniker är på plats och brottsplatsundersökning pågår.

Polisen arbetar i nuläget efter att gärningspersonen agerade ensam.

Brottsrubricering är inte preciserad.

Uppdatering kl. 23.14: Två kvinnor i 50-årsåldern har avlidit som en följd av att de utsatts för våld. Kvinnorna var anställda på skolan. Anhöriga är underrättade.

En 18-årig man är gripen, misstänkt för mord. Mannen är elev på skolan.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra