Karta som med röd fyrkant ramar in Lönngatan, Södervärn, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Polisen önskar kontakt med två cyklister som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen på Lönngatan.

Lönngatan, Södervärn, Malmö, Skåne län

Det var natten till i söndags, klockan 01:15, som en kvinna satt vid en busshållsplats på Lönngatan i Malmö. Hon blev plötsligt och oförberedd attackerad av en man med ett tillhygge. Förbipasserande larmade polis och mannen avbröt misshandeln och lämnade platsen. Han greps senare. Den unga kvinnan vårdas på sjukhus med livshotande skador. Hennes tillstånd är fortfarande kritiskt med stabilt.

I den pågående förundersökningen har polisen fått uppgifter om två cyklister som befunnit sig i närområdet. Polisen vill gärna komma i kontakt med dessa två personer. Förundersökningen går vidare med bland annat eftersökande av vittnen i allmänhet, men i synnerhet dessa två cyklister som möjligen kan lämna information av betydelse för utredningen.

Cirka 45 minuter före överfallet på kvinnan passerade två cyklister från Persborgshållet mot Södervärn ungefär i höjd med busshållsplatsen vid Persborgs station.

Mordförsöket på kvinnan inträffade söndagen den 10 november klockan 01:15 på vid Lönngatan 60 C i Malmö.

Har du gjort några iakttagelser i samband med händelsen? Hör av dig till oss på 114 14 eller via tipsformuläret nedan.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra