Karta som med röd fyrkant ramar in Europa, Länken, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Pressmeddelande om narkotikatillslag.

Europa, Länken, Skåne län

Polisen i region Syd har tillsammans med bland annat Europol slagit till mot ett nätverk som misstänks ha smugglat 1.5 ton narkotika i Europa.

Det är den regionala utredningsenheten i Region Syd samt polisens nationella operativa avdelning (Noa) som tillsammans med ett flertal andra länder har slagit till mot ett nätverk som misstänks ha smugglat mycket stora mängder kokain och amfetamin över Europas landsgränser. Sammanlagt rör det sig om 1.5 ton narkotika som distribuerats över Europa under de senaste två åren och delar av narkotikan har varit avsedd för svenska marknaden. Fler än tio personer har gripits och en person sitter för närvarande häktad i Sverige misstänkt för inblandning i brottsligheten. Utredningen har skett i samarbete med Europol, Europeiska unionens brottsbekämpande organ.

-Detta är ett av flera internationella ärenden som regionala utredningsenheten i Region Syd arbetat med den senaste tiden. För att komma åt de riktigt stora ligorna krävs det att svensk polis samarbetar med andra länders brottsbekämpande myndigheter, säger Jimmy Arkenheim, tf sektionschef på sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet i Region Syd.

För mer information om ärendet, kontakta Jimmy Arkenheim. Han nås via polisens växel 11414.

Läs Europols pressmeddelande om insatsen via länken.

Mest läst av andra