Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Polisinsats/kommendering Helsingborgs IF tar emot IFK Göteborg med avspark klockan 19.00

Göteborg, Olympia, Stadium, Fors, Helsingborg, Skåne län

Ikväll hälsas alla välkomna till matchen mellan Helsingborgs IF och IFK Göteborg klockan 19.00 på Olympia i Helsingborg. Polisen hoppas på fotbollsfest och vill med vårt arbete stärka den positiva supporterkulturen och underlätta för alla som vill uppleva evenemanget.

 Säkerheten inne på stadium är av största vikt. Många som besöker fotbollsmatcher av idag känner rädsla för pyrotekniken och mår dåligt av röken. För allas trevnad verkar vi för att matchen kan genomföras utan störningar och matchavbrott. Det är inte acceptabelt att störa säkerheten och utsätta andra för rädsla genom att använda sig av pyroteknik. Vi är aktiva i att ansöka om tillträdesförbud för de individer som inte respekterar sina medmänniskor.

 Matchen kommer att innebära en viss trafikpåverkan i anslutning till Olympia och på större gator mot centrum. Publik som har möjlighet uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss till matchen.

Polisen arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otryggheten, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang. Fotboll och andra idrottsevenemang ska vara en välkomnande och positiv publikfest för alla.

Uppdatering

Inga större ordningstörningar finns att rapportera under kommenderingen.

Polisen omhändertog en person på grund av berusning innan matchen, mannen släpptes senare och kunde åka med den nedresta bussen från Göteborg hem.

En person misstänks för våld mot tjänsteman (ordningsvakt), brott mot ordningslagen samt att polis kommer skriva ett tillträdesförbud mot mannen. Det återstår en del utredningsarbete för att identifiera gärningsmanen.

En person avvisades enligt PL13 efter matchen.

Frågor om polisens arbete relaterat till fotbollsmatchen besvaras av Patric Fors på 0722-183478

Mest läst av andra

Mord/dråp Mord, Örebro

Örebro, Örebro län

En person har under söndagsmorgonen hittats död i Örebro. Omständigheterna kring dödsfallet gör att...