Karta som med röd fyrkant ramar in Landskrona, Olympia, Knutpunkten, Helsingborg, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Helsingborgs IF och Landskrona BOIS möttes i Superettan.

Landskrona, Olympia, Knutpunkten, Helsingborg, Skåne län

Med anledning av fotbollsmatchen på Olympia under lördagskvällen hade polisen en insats med hög närvaro i Helsingborg för att förhindra ordningsstörningar och underlätta för de matchbesökare som skulle ta sig till och från platsen.

Åskådarantalet på Olympia uppgick till drygt 13 000 personer. Fotbollsmatchen avbröts under några minuter på grund av att man på Helsingborgs ståplatsläktare valde att elda ett stort antal bengaler med rökutveckling som följd.

Under insatsen frihetsberövade polisen två personer för brott mot maskeringsförbudet, två personer för bengalbränning och bangers, två personer togs omhand enligt lagen om berusade personer, (LOB). Efter matchen omhändertogs en person på Knutpunkten i Helsingborg efter att ha uppträtt störande, Polislagen §13.

- Vi anser att bengalbränningarna inne på arenan är helt oacceptabla. Detta ska vi titta vidare på tillsammans med arrangören när vi utvärderar dagens insats. Annars är vi i stort nöjda med hur kvällen har förlöpt. Vi har haft bra koll på de olika supportergrupperna, säger kommenderingschef Mattias Sigfridsson.

Mest läst av andra