Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Polisinsats/kommendering Särskild händelse i samband med Europa League matchen mellan Malmö FF och belgiska KRC Genk som spelas på Stadion klockan 21.00.

Mötet, Malmö, Skåne län

Med anledning av kvällens fotbollsmatch mellan Malmö FF och belgiska KRC Genk har polisen avsatt en särskild resurs för att upprätthålla ordning och säkerhet. Matchen spelas i gruppspelet i Europa League och kommer att spelas på Stadion klockan 21.00 ikväll.

Det förväntas komma cirka 18 000 åskådare och cirka 1100 av dessa är Genksupportrar. Den svenska supporterpolisen har hjälp från supporterpoliskollegor från Belgien och vid det tidigare mötet mellan klubbarna var de svenska supporterpoliserna i Belgien och hjälpte den belgiska polisen i deras arbete.

Supportrar från båda klubbarna kommer att samlas på olika ställen i de centrala delarna i Malmö innan matchen för att sedan i grupp eller enskilt tranportera sig till Stadion.

Polisen har en särskild resurs uttagen och kommer att arbeta förebyggande för att undvika att det sker brott eller ordningsstörningar innan matchen, under matchen och efter matchen.

Frågor som rör polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefonnummer 0709-802769 av presstalesperson Fredrik Bratt.

Sammanfattning:

Under dagen gjordes flera beslag av olika typer av pyroteknik bland tillresta supportrar. Beslagen gjordes både vid gränsen och i de centrala delarna av Malmö innan matchen. 

Tre utländska supportrar greps innan matchen. Två är misstänkta för innehav av narkotika och en är misstänkt för misshandel.

En utländsk supporter omhändertogs innan matchen med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer.

En utländsk supporter omhändertogs innan matchen med stöd av polislagens 13§ för att ha stört den allmänna ordningen.

Under matchen brändes cirka 50 bengaler på MFF:s supporterläktare. En anmälan om brott mot ordningslagen är upptagen.

Under matchen brändes inga bengaler på bortalagets supporterläktare.

Mest läst av andra