Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Polisinsats/kommendering Polisens arbete inför matchen Malmö FF –Chelsea FC

Chelsea, Fors, Malmö, Skåne län

Torsdag 14 februari  kl 21.00 spelar Malmö FF och Chelsea FC fotbollsmatch på Stadion i Malmö. Polismyndigheten har bedömt matchen som en särskild händelse.

Det övergripande målet för den polisiära insatsen är att alla upplever evenemanget som välkomnande, tryggt, säkert och stämningsfullt.

− De två lagen som möts i Malmö har båda många supportrar som vill heja fram sitt lag. Vi både tror och hoppas att det blir en folkfest men är förberedda om ordningstörningar uppkommer säger polisens kommenderingschef Ann-Louise Kämpe som samtidigt hälsar Chelsea FC välkomna till Malmö.

Matchen kommer att innebära en viss trafikpåverkan i anslutning till arenan och på större gator mellan arenan och centrum. Publik som har möjlighet uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss till matchen.

Det kommer att finnas ordningsvakter på plats och polisens uppgift är att tillsammans med arrangören arbeta för ett tryggt och säkert arrangemang.

Polisen arbetar långsiktigt med att stärka den positiva supporterkulturen och därigenom minska otryggheten, brott och ordningsstörningar vid idrottsevenemang. Fotboll och andra idrottsevenemang ska vara en välkomnande och positiv publikfest för alla.

Uppdatering 21.00

Nu när matchen startar kan vi konstatera att allt gått lugnt till under dagen samt på de båda lagens marscher till Stadion. Inga brott som är relaterade till poliskommenderingen har inrapporterats hittills. I samband med Chelseas träning tidigare idag försökte en man att ta sig in på planen men omhändertogs enligt Polislagens 13 paragraf och avvisades från platsen. Inga andra frihetsberövande har inrapporterats. Innan matchstarten i samband med uppvärmningen tändes en bengal på Malmös FF´s ståplats.

Uppdatering 00.00

Under matchen tändes cirka 50 bengaler på Malmös ståplatsläktare och flaskor ska ha kastats inne på Chelseas ståplatsläktare. Direkt efter matchslut så sprang tre personer in på planen. Alla tre fångades in och omhändertogs enligt polislagen 13 paragraf och kommer att misstänkas för brott. Totalt är en person gripen för misshandel och sju personer blev omhändertagna. I stort gick kommenderingen som planerat där man tagit höjd för ordningsstörningar och vårt arbete för att fotbollsmatcher ska vara ett välkomnande och en positiv upplevelse fortsätter oförtrutet.

 Presskontakter:
Fredrik Bratt och Patric Fors nås på 0709-802769.

Mest läst av andra

Mord/dråp, försök Mordförsök

Linköping, Östergötlands län

Kl. 17.15 larmades polis och ambulans till en bostad i centrala Linköping. På plats anträffades en s...