Karta som visar ungefär var händelsen Polisinsats/kommendering: Champions League-match på Eleda Stadion kl. 18.45, Malmö FF - Chelsea FC inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Champions League-match på Eleda Stadion kl. 18.45, Malmö FF - Chelsea FC

Chelsea, Lilla Torg, Malmö, Skåne län

Polisen har hög närvaro vid stadion och centrala delarna av Malmö under eftermiddagen och kvällen. Delar av staden övervakas med hjälp av polisens helikopter och UAS, (Unmanned Aerial System).

- Det här är en stor fotbollsfest och polisens uppdrag är både att underlätta för besökare att uppleva matchen på ett tryggt sätt och att säkerställa god ordning i Malmö före, under och efter matchen, säger Mats Berggren, kommenderingschef för den särskilda händelsen.

Till matchen väntas drygt 20 000 åskådare, varav ett tusental Chelsea supportrar. Det kommer att vara mycket folk i rörelse, bland annat runt Lilla Torg, Gamla Väster och området runt stadion.

- Det kan uppstå trafikstörningar då supportrar ska ta sig från respektive samlingsplatser till stadion. Polisen kommer att vara på plats för att förebygga störningar och underlätta för supportrar och vägtrafikanter, säger Mats Berggren.

Händelsenotisen kommer att uppdateras under kvällen.

Frågor gällande fotbollsmatchen hanteras av Polisens presstalesperson Kerstin Gossé, telefonnummer 0730-55 05 74.

Uppdatering kl. 19.45: I pausvilan efter första halvlek betraktar polisen läget som lugnt. Ingen händelse, relaterad till matchen, har föranlett polisingripande.

Uppdatering kl. 22.18: Fotbollsmatchen har avslutats utan ordningsstörningar.

En person sprang in på planen efter matchen och omhändertogs.

Två personer blev omhändertagna på grund av hög berusning.

Mest läst av andra