Karta som med röd fyrkant ramar in Björka, Södra Sandby, Lund, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats Björka. En luftballong har havererat.

Björka, Södra Sandby, Lund, Skåne län

Polis skickas till Björka, mellan Lund och Södra Sandby, dit räddningstjänst och ambulanssjukvård larmats med anledning av en luftballong som havererat.

Enligt initial uppgift från olycksplatsen färdades ett tiotal personer i ballongen och två av dessa är skadade. Polisen har ingen information om skadeläget, i denna del hänvisas till sjukvården.

Händelsen hanteras primärt som en räddningsinsats, som leds av räddningstjänsten. Polisens främsta uppgift är inledningsvis att biträda räddningstjänsten i dess arbete, därefter att utreda om brott i sammanhanget kan misstänkas.  

Uppdatering kl. 20.38: Tre personer är förda till sjukhus med ambulans.

Polisen kommer att utreda händelsen, rubricering är inte preciserad.

Uppdatering kl. 22.58: De tre skadade personerna har enligt Region Skånes skadelägesinformation ”lindriga skador”. För mer information, se länk.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra