Karta som med röd fyrkant ramar in Rostorp, Dalhemsgatan, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats Rostorp. Flertalet personer får luftvägsrelaterade besvär efter en stark och stickande lukt i en föreningslokal.

Rostorp, Dalhemsgatan, Malmö, Skåne län

15-20 personer har besvär i luftvägarna med anledning av en stark och stickande lukt i en föreningslokal på Dalhemsgatan. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickas till adressen.

Samtliga personer är evakuerade från lokalerna, de undersöks och får vård av ambulanssjukvård i en intilliggande idrottshall. Det är just nu oklart hur många personer som är i behov av vård på sjukhus. De drabbade är barn, ungdomar och vuxna.

Det är just nu okänt vad som framkallat besvären hos de drabbade. Platsen och omgivningen är avspärrad tills vidare.

Uppdatering kl. 20.25: Det är okänt vad som framkallade besvären hos de drabbade. När polis och räddningspersonal anlände fanns det ingen lukt kvar.

Efter att de drabbade fått frisk luft och blivit undersökta av ambulanssjukvård, kvarstod inget akut vårdbehov hos någon person.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Mest läst av andra