Karta som med röd fyrkant ramar in Löderups Strandbad, Ystad, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats Löderups Strandbad. Befarad drunkning.

Löderups Strandbad, Ystad, Skåne län

Ett drunkningstillbud vid Löderups Strandbad inträffar, en eller två personer saknas och befaras drunknade. Omständigheterna är initialt oklara. Polis, räddningstjänst, ambulanssjukvård samt räddningshelikopter från Sjöräddningen larmas till platsen.

När polis och räddningsenheter kommer fram, visar det sig att en person har blivit hjälpt ur vattnet av allmänhet och en annan person anträffats under vattenytan. Sjukvårdinsats pågår just nu på platsen.

Händelsen uppdateras.

Uppdatering kl. 15.05: En man i 85-årsåldern är på väg till sjukhus med ambulans. Det finns inte fler skadade som en följd av händelsen.

Uppdatering kl. 16.00: Den skadade mannen och en kvinna badade vid olyckstillfället ihop, när mannen plötsligt hamnade under ytan. Kvinnan hamnade själv i svår belägenhet i sina försöka att hjälpa mannen och allmänhet kom till undsättning. Kvinnan räddades med gemensamma krafter upp från vattnet av flera människor medan andra människor anträffade mannen under vattenytan och fick upp även honom på land, innan polis och räddningspersonal anlände.

Polisen vill rikta beröm till de människor som aktivt hade del i att hjälpa mannen och kvinnan, det utfördes mycket rådiga insatser. Polisen önskar också komma i kontakt med en ung man med någon typ av surfingbräda, som var särskilt aktiv som hjälpare. Mannen ombeds kontakta Polisen via 114 14 och ledningscentralen i region Syd.

I samband med det professionella räddningsarbetet samlades många nyfikna runt händelseplatsen och många filmade och/eller fotograferade med sina mobiltelefoner. Noterbart var också att barn och ungdomar, i sällskap med vuxna, stod nära inpå händelseplatsen och tittade. Polisen avvisade ett flertal personer samt ställde upp polisfordon för att ge räddningspersonal handlingsutrymme och för att freda den skadade mannens integritet. Polisen mötte i detta arbete inget motstånd eller ifrågasättande från berörda personer. Efter hand skapades utrymme nog för att räddningspersonalen skulle kunna arbeta ostört.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra