Karta som med röd fyrkant ramar in Kollegiegatan, Sofielundsvägen, Hallinggatan, Trelleborg, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån, försök Försök till grovt rån samt grovt vapenbrott, Kollegiegatan, Malmö.

Kollegiegatan, Sofielundsvägen, Hallinggatan, Trelleborg, Malmö, Skåne län

Kl 00.40 Polis skickas till Kollegiegatan där en person blivit hotad med  pistol av två ynglingar på moped. Båda ynglingarna hade, enligt uppringaren, pistol.

Det är en 27-årig man som utsatts för ett rånförsök .De lyckades inte få med sig ngt gods.

Kl 01.14 inkom samtal om pågående stöld av cyklar på Sofielundsvägen. Man ser en svart moped och ngn med bultsax. Polispatruller skickas till platsen/närområdet. På Hallinggatan får en polispatrull syn på en svart moped med två personer där båda saknar hjälm. Inledningsvis stannar inte mopeden. Efter ett efterföljande, där bland annat polisens helikopter är till stor hjälp, anträffas mopeden och den 19-åriga mopedföraren grips. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt drograttfylleri och narkotikabrott/eget bruk. Passageraren försvinner på platsen. Efter en del efterforskningar gör polisen en husrannsakan i en lägenhet i Trelleborg där den andra ynglingen, 18 år, anträffas och grips.

De två gripna ynglingarna är de som tidigare, på Kollegiegatan, försökte råna en person. Mopeden de färdades var anmäld stulen i mitten på juli.

Mest läst av andra