Karta som med röd fyrkant ramar in Löderup, Simrishamn, Sankt Olof, Mötet, Skåne Tranås, Ystad, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Två gripna efter rån i bostad, Löderup.

Löderup, Simrishamn, Sankt Olof, Mötet, Skåne Tranås, Ystad, Skåne län

Larm inkommer om ett rån i en bostad i Löderup. Målsägande kör efter rånarna som lämnat platsen i en bil. Färden går mot RV 9 i riktning mot Simrishamn. Flera polispatruller skickas till området.

De misstänkta rånarna kör i hög hastighet och gör enligt målsägande flera farliga omkörningar. Färden går västerut i riktning mot Sankt Olof. Polis möter den misstänkta bilen på RV19. I samband med mötet kör de misstänkta rånarna in i en polisbil och fortsätter söderut på RV19. Inga personer kommer till skada i samband med påkörningen.

Polis får stopp på fordonet strax söder om Skåne-Tranås. Föraren och passageraren grips och misstänkt stöldgods anträffas i fordonet. Bilen tas i beslag. 

Uppdatering: Föraren, en man i 30-årsåldern, och passageraren, en man i 20-årsåldern, är misstänkta för ett flertal brott i samband med händelsen: stöld (i bostaden), våldsamt motstånd ( i samband med gripandet), innehav av narkotika samt narkotikabrott för eget bruk.

Föraren misstänks även för två fall av försök till grov misshandel efter att ha försökt köra på poliser, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri samt grov olovlig körning. 

Ärendet är nu överlämnat till åklagare. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra