Karta som med röd fyrkant ramar in Östra Rönneholmsvägen, Södra Förstadsgatan, Brogatan, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Rattfylleri och bostadsinbrott, Malmö.

Östra Rönneholmsvägen, Södra Förstadsgatan, Brogatan, Malmö, Skåne län

Larm inkommer till ledningscentralen gällande en bil som kört in i en parkerad bil på Östra Rönneholmsvägen. Efter kollisionen lämnade föraren platsen till fots, enligt vittnen väldigt påverkad. Polis skickas till platsen och föraren eftersöks i området, bland annat med hjälp av hundpatrull, men han hittas inte.

45 minuter senare kommer det in ett larm om pågående inbrott på Södra Förstadsgatan där personer vaknat av att någon varit inne i deras bostad och stulit bland annat smycken smycken. En man som stämmer överens med signalementet av gärningsmannen stoppas för kontroll på Brogatan och i samband med kontrollen anträffas gods som kan kopplas till inbrottet, varpå mannen grips. På honom hittas också bilnyckeln till den bil som kört in i en annnan bil på Södra Förstadsgatan och mannen misstänks för, utöver grov stöld och grovt hemfridsbrott, även för rattfylleri, smitning från trafikolycka och vårdslöshet i trafik.

Polisen Skåne

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra