Karta som med röd fyrkant ramar in Trebackalånggatan, Hässleholm, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Två personer med misstänkta skottskador anträffade utomhus.

Trebackalånggatan, Hässleholm, Skåne län

Larm inkommer om att två personer uppges vara skottskadade utomhus på Trebackalånggatan i Hässleholm.

Ett stort antal resurser beordras till platsen tillsammans med ambulans. På plats anträffas två personer med misstänka skottskador, dom förs direkt till sjukhus med ambulans.

Platsen har spärrats av, polis är på plats och söker av området med polishund samt håller förhör med eventuella vittnen till händelsen.

Enligt initiala uppgifter från platsen ska det röra sig om ett flertal gärningspersoner som lämnat platsen till fots, springandes.

Har du sett eller hört något i samband med händelsen? Ring omedelbart 112 och be att få tala med polisens ledningscentral. Dina iakttagelser kan vara av stor betydelse för utredningen.

Uppdatering: De skadade är två män i 25- respektive 30-årsåldern. De vårdas fortsatt på sjukhus.

Uppdatering: Teknikerna har påbörjat sitt arbete på platsen.

Uppdatering: Teknikerna är nu klara på platsen. Ärendet rubriceras som försök till mord i två fall samt grovt vapenbrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra