Karta som med röd fyrkant ramar in Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Skottlossning centrala Malmö. En person förd till sjukhus. Utredningsarbetet pågår. I nuläget ingen frihetsberövad.

Malmö, Skåne län

UPPDATERING: Den skjutne är en man i 30-årsåldern. Han har blivit skjuten med flera skott utomhus, utanför ett parkeringsgarage. I samband med skottlossningen ska flera bilar ha lämnat platsen och polisen är mycket intresserad av vittnesuppgifter i samband med detta. I nuläget finns ingen misstänkt i ärendet. Polisens arbete i ärendet fortsätter under dagen.

Den skjutne mannens skadeläge är kritiskt.

UPPDATERING: Mannen är avliden. Anhöriga är underrättade. Förundersökning om mord/dråp pågår. Polisen arbetar bland annat med dörrknackning i området.

UPPDATERING: Polisen är intresserade av att komma i kontakt med allmänhet som har befunnit sig på Kapellgatan eller vid S:t Johannes kyrka vid 23.45-00.30 och gjort iakttagelser av personer som uppträtt misstänksamt eller av fordon som föranlett intresse.

Polisen, som arbetat med trygghetsskapande insatser i området sedan tidigare, kommer att stärka upp dessa med extra resurser. Mer information om polisens trygghetsskapande arbete i området ges av Andy Roberts, chef på lokalpolisområde Malmö norr. Andy Roberts nås på 0733-483328.

Händelsen i media

Mest läst av andra