Karta som med röd fyrkant ramar in Stortorget, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Skottlossning, Stortorget.

Stortorget, Malmö, Skåne län

Flera uppringare till polisen berättar om skott som har avlossats mot ett uteställe på Stortorget strax efter kl 05. Flera polispatruller inklusive insatsstyrka samt ambulans åker till platsen. På plats anträffas ingen skadad person och ingen har heller inkommit till sjukhuset under morgonen. Flera skott med skarpt vapen kan konstateras mot fasaden och platsen spärras av i väntan på tekniker och vapenhund som skall arbeta med ytterligare spårsäkring. Polisen arbetar med att samla in en stor mängd vittnesuppgifter samt kontrollerar övervakningskameror i området. Ingen misstänkt gärningsperson är kl 06.45 gripen.

Det går inledningsvis inte att tala om någon eventuell hotbild mot varken utestället i fråga eller någon specifik person.

Uppdatering: Tekniker finns på plats.

08.40: Avspärrningarna är hävda. Polisen arbetar med att sammanställa information, vittnesuppgifter samt eventuell teknisk bevisning som har tillkommit under morgonen. Ingen är ännu gripen.

En anmälan har initialt upprättats om försök till mord men kan komma att ändras. Polis har lämnat platsen och arbetet går över i utredningsfas med tillhörande sedvanliga utredningsåtgärder. Under dagen kommer förhör att hållas och teknisk bevisning kommer att analyseras.

Polisen är intresserade av att få in fler vittnesuppgifter som kan vara till hjälp för utredningen. Har du sett någonting vänligen kontakta polisen på 114 14.

Mest läst av andra