Karta som med röd fyrkant ramar in Pumpgatan, Hjalmars Väg, Pumpvägen, Domsten, Höganäs, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Stöld/inbrott, Pumpgatan, hot mot tjänsteman, skadegörelse Hjalmars väg.

Pumpgatan, Hjalmars Väg, Pumpvägen, Domsten, Höganäs, Skåne län

En väktare som kommer till en byggarbetsplats på Pumpvägen upptäcker en pågående stöld. En tjuv kommer ut ur en av byggbodarna med gods då väktaren kommer till platsen. Tjuven kastar ifrån sig stöldgodset och lämnar platsen med bil. I bilen finns också en kvinna. Väktaren följer efter den aktuella bilen. Efter ngn kilometer stannar den aktuella bilen och föraren går ut ur den och kastar en skruvnyckel mot väktarens bil som får skador. Därefter går mannen mot väktarens bil med en kniv i handen. Efter det kör den aktuella bilen mot Domsten där väktaren förlorar den ur sikte.

Bilen anträffas senare under natten parkerad i Domsten. Polispatruller söker i flera timmar efter de som färdats i den aktuella bilen. Vid ca kl 06.00 anträffar en hundpatrull mannen och kvinnan i Domsten och de grips.

De gripna är en man, 27 år och en kvinna 28 år. Mannen misstänks för stöld genom inbrott samt hot mot tjänsteman samt skadegörelse. Det mannen stulit på byggarbetsplatsen var bl a batteridriva verktyg. Han misstänks också för grov olovlig körning.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra