Nyhet: Sverigekartan – karta med händelser från hela Sverige!

Annons

Trafikbrott E6/E20 norrgånede riktning. Förföljande av personbil.

Trafikplats Löddeköpinge, Trafikplats Borgeby, Färdvägen, Trafikplats Lundåkra, Malmö, Skåne län

En polispatrull ger stopptecken till en personbil under färd på E6/E20 i höjd med Malmö, färden går norrut. Föraren av personbilen stannar inte för polisens stopptecken och personbilen ökar hastigheten. Polispatrullen följer efter, ett förföljande inleds.

Färden går fortsatt norrut och av Lundåkra trafikplats, för att sedan gå på E6 söderut. I höjd med trafikplats Löddeköpinge har annan polispersonal lagt ut spikmatta, i syfte att få stopp på flyende personbil. Personbilen kör över spikmattan och färden kan stoppas mellan trafikplats Löddeköpinge och trafikplats Borgeby. Dessvärre kör även två andra bilister över spikmattan, med punktering på fordonen som följd.

Ingen personskada uppstod vid stoppet med hjälp av spikmatta.

Det finns indikationer på att gods kastats ut från den flyende personbilen under färd och E6 är därför helt avstängd tills vidare i syfte att eftersöka gods längs med delar av färdvägen.

E6 är helt avstängd i södergående riktning mellan trafikplats Lundåkra och trafikplats Borgeby samt i norrgående riktning mellan trafikplats Löddeköpinge och trafikplats Lundåkra.

Två personer, en man och en kvinna, är frihetsberövade. I nuläget är det inte fastställt vilken brottsrubricering som blir aktuell.

Uppdatering kl. 20.55:
Avspärrningarna är hävda och vägbanorna är öppna för trafik.

Uppdatering kl. 21.41:
Mannen och kvinnan, förare och passagerare i aktuell personbil, är båda gripna misstänkta för narkotikabrott. Mannen är dessutom misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt rattfylleri under påverkan av narkotika (drograttfylla). 

Information som lämnas om pågående händelser är preliminär och kan komma att ändras.

Polisen Skåne

Mest läst

Annons