Karta som med röd fyrkant ramar in Sandhammaren, Borrby, Knäbäckshusen, Simrishamn, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikhinder Stora problem med felparkerade fordon i anslutning till badstränder, Österlen.

Sandhammaren, Borrby, Knäbäckshusen, Simrishamn, Skåne län

Det råder just nu stora problem med felparkerade fordon i anslutning till populära badstränder på Österlen. Det handlar främst om badplatserna Haväng, Sandhammaren, Borrby strand, Kyhl strand och Knäbäckshusen. Situationen beskrivs som kaotisk och påverkar inte bara räddningsfordon utan även verksamheter i området där bland annat lantbrukare inte kan få fram nödvändiga transporter till sina djur. Polispatruller är på plats för att utöva tillsyn och polisen vädjar till allmänheten att ta ansvar.

- Kommer det ett drunkningslarm från någon av de här populära badplatserna kommer räddningsfordon inte att kunna ta sig till platsen, säger Birthe Parkhagen, kommunpolis i Simrishamn.

- Människor måste förstå att det kan vara deras nära och kära som kan hamna i en situation där de inte får hjälp.

Polisens tips till badsugna besökare är att överväga alternativa badplatser längs med Österlens drygt tio mil långa kust.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra