Karta som med röd fyrkant ramar in Östra Karup, Båstad, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Minibuss påkörd av lastbil, E6:an, Östra Karup.

Östra Karup, Båstad, Skåne län

Polis, ambulans och räddningstjänst larmas med flera enheter var till E6:an strax söder om Östra Karup med anledning av en minibuss, med flera personer i, som har blivit påkörd av en lastbil. Minibussen var vid händelsen stillastående intill vägkanten på grund av att den skall ha börjat brinna. Personerna i minibussen skall ha befunnit sig utanför fordonet då olyckan sker. 

Till följd av trafikolyckan avlider två personer, en blir kritiskt skadad och tre är fysiskt oskadda. Samtliga är i 20-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

Lastbilschauffören, en 27-årig man, grips på olycksplatsen. Han misstänks för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Det operativa arbetet ute på olycksplatsen är avslutat ca 06.30. Lastbilen har tagits i beslag och omständigheterna kring olyckan skall nu utredas.

Uppdatering: Mannen är anhållen. Mannen som vårdas på sjukhus har allvarliga skador. 

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra