Karta som med röd fyrkant ramar in Folkets Park, Möllevången, Sölvesborgsgatan, Malmö, Skåne län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen Man gripen, Folkets park.

Folkets Park, Möllevången, Sölvesborgsgatan, Malmö, Skåne län

Polis åker strax innan 23 på lördagskvällen till Möllevången med anledning av en uppringare till 112 som har sett en man med skjutvapen utomhus vid Sölvesborgsgatan. Mannen, som är i 30-årsåldern, anträffas och grips av polis i Folkets park och ett skarpt vapen anträffas i närheten av parken. Då mannen har någon typ av skada som han själv har åsamkat sig innan anträffandet förs han till sjukhus. Mannen är misstänkt för grovt vapenbrott.

Husrannsakan genomförs på en adress i Malmö där fler vapen anträffas och ytterligare en man i 45-årsåldern grips misstänkt för grovt vapenbrott.

Båda männen är anhållna.

Uppdatering 10.20: Under morgonen framkommer uppgifter om att skott skall ha avlossats mot en lägenhet i närheten av Nobeltorget. Polisen har gjort vissa fynd i lägenheten som tyder på att skott kan ha avlossats. Då ingen skottlossning har rapporterats in under kvällen eller natten är polisen angelägen om att komma i kontakt med någon som kan ha gjort iakttagelser kring Nobeltorget med omnejd mellan ca kl 21-23 på lördagskvällen.

Har du sett någonting? Vänligen kontakta polisen på tel 114 14.

Mest läst av andra