Karta som med röd fyrkant ramar in Fröslunda, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Äldre man utsatt för stöld i bostaden.

Fröslunda, Eskilstuna, Södermanlands län

14.47 en inringare kontaktade polisen och anmälde att en nära anhörig, äldre man i 85-årsåldern hade utsatts för en stöld i sin bostad i Fröslunda den 6 juni. Den 6 juni kom två misstänkta män, som utgav sig vara från hemtjänsten, till mannens bostad och stal mannens plånbok innehållande bland annat ett bankkort.

Senare ringde någon till mannen och utgav sig för att vara polis. Den som ringde sa att polisen hade gripits tjuvarna och att polisen nu behövde kortkoden vilken mannen berättade.

16.25 polisen har nu varit hos mannen i hans bostad och påbörjat en utredning om stöld. Polisen har också hållit förhör.

Polisen vill påminna om att det i fall som detta är angeläget att göra en polisanmälan så fort som möjligt när brottet har upptäckts. Det ökar möjligheten för polisen att genomföra en framgångsrik utredning, säkra spår och gripa misstänkta personer. Ring polisen på 114 14 eller 112.

Mest läst av andra