Karta som med röd fyrkant ramar in Torpa, Jönköping, Strängnäs, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Bedrägerier mot äldre

Torpa, Jönköping, Strängnäs, Södermanlands län

Återigen har polisen fått anmälningar om åldringsbrott. En kvinna i Torpa, Jönköping fick samtal från någon som uppgav sig ringa från banken. Den misstänkta gärningsmannen påstod att den målsägande kvinnan var utsatt för ett bedrägeriförsök där någon försökte låna pengar i kvinnans namn. Därför behövde banken kvinnans kontokort som någon kom och hämtade.

I Strängnäs blev en annan äldre kvinna kontaktad av en misstänkt gärningsman som försökte få henne att placera om en större summa pengar i kryptovaluta. Oklart dock hur den misstänkta gärningsmannen till slut skulle få fatt i pengarna.

Klart är däremot är att banker inte ringer hem till folk och vill ha deras kontokort. Detta är något som alla familjer kan prata om sinsemellan och göra med andra också. Alla iakttagelser runt den här typen av gärningsmän tas tacksamt emot av polisen.

Mest läst av andra