Karta som med röd fyrkant ramar in Trosa, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott Utgav sig för att vara polis: Stal från äldre kvinna

Trosa, Södermanlands län

Under torsdagskvällen vid 21-tiden i Trosa fick en kvinna i 90-årsåldern samtal från en misstänkt gärningsperson som uppgav sig för att vara polis. Han ville besöka målsägaren i hennes lägenhet för att det enligt hans uppgift varit många inbrott i området

Gärningsmannen kom till kvinnan och blev insläppt. Väl inne förmådde gärningsmannen kvinnan att ta fram värdeföremål som skulle fotograferas. I samband med detta lämnade mannen platsen och tog med sig värdeföremålen. Målsägaren skadades inte fysiskt.

Polisen utreder detta som ett fall av stöld samt åldringsbrott.

Under fredagsmorgonen fick ytterligare en kvinna i bosatt i Trosa samtal från en person som utgav sig för att vara polis. Hon fattade dock misstankar mot gärningsmannen och släppte inte in honom.

Polisen ser mycket allvarligt på denna typ av brottslighet som riktar sig mot äldre. De drabbade känner ofta stor skam av att blivit lurade i sina hem förutom att de dessutom blivit bestulna på värdeförmål av både ekonomisk och personlig betydelse.

Har du iakttagelser eller egna erfarenheter av detta så hör av dig till polisen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra